Mi az a kerámia bevonat?

Erről a témáról lassan már annyi cikk, tanulmány, vélemény jelent meg, hogy az emberek egy része belebonyolódik, másik része már unja, így elég nehéz dolgunk van, ha ebben a témában bármi újat is szeretnénk mondani. Tulajdonképpen nem is az a célunk, hogy a kerámia bevonat témában új ismereteket osszunk meg, vagy azt a látszatot keltsük, hogy mi aztán majd megmondjuk a tutit!
A mi célunk az, hogy bemutassuk azt a kerámia bevonat terméket, illetve termékeket, amikkel mi dolgozunk.

Mi is az a kerámia bevonat?

Röviden összefoglalva, a kerámia bevonat egy, a fényezés védelmét szolgáló bevonat. Ahogyan azt már mi is, és többen más blogokban megírták, ez nem egy páncél, amiről lepattan egy kamion ütközés esetén. De komolyra fordítva a szót, a kerámia bevonat valóban nem védi meg az autó fényezését erősebb fizikai behatásoktól. De akkor mire jó, mit lehet elvárni ettől a bevonattól?

  • Védelmet jelent a káros UV sugárzással szemben, akár a műanyag elemeknek is.
  • Védelmet jelent a környezeti hatásokkal szemben, mint például a savas eső.
  • Védelmet jelent a madárürülék okozta bemarásokkal szemben.
  • Kisebb karcok ugyan keletkezhetnek a felületen, azonban ez esetben nem a fényezés, hanem a bevonat sérül, ami egyszerűen javítható.
  • A leginkább szembetűnő tulajdonság, az a hidrofób felület, amit képez, így segítve a könnyű tisztán tarhatóságot, illetve a hosszan tartó ragyogás megőrzését.

Dióhéjban ennyi. A tartósságát illetően tudni kell, hogy bármit is mondanak különböző szakemberek, ez az idő nagyban függ a tulajdonos gépjármű használati szokásaitól, illetve a folyamatos karbantartástól. A piacon lehet hallani 2-től 7 évig sok állítást. Ezt majd az idő fogja igazolni. Az, hogy valaki, aki kerámia bevonat telepítésével foglalkozik, az mire ad garanciát, azt a telepítés előtt kell mindenkinek tisztázni, és természetesen a közölt feltételek mellett ellenőrizni.

Nos, a mai cikkbe csak ez a rövid ismertető fért bele, ami a kerámia bevonat funkcióját, tartósságát, az arra adott garanciákat illeti, úgyhogy a bevezetőben ígért termékbemutatás egy következő cikkben fog megjelenni.

Megosztás