+36 30 211 2569 info@carprotectcenter.hu

Kerámia bevonat autóra

 

A kerámia bevonat nem páncél, nem pajzs! Ezt nem is lehet elvárni egy valójában 1-2 mikron vastag rétegtől. De akkor mi is az a kerámia bevonat és mi ellen véd?

Az autóra feltett kerámia bevonatok lényege, hogy a kezelt felületek kevésbé koszolódnak és a felületre tapadt szennyeződések sokkal könnyebben távolíthatóak el mint bevonat nélkül.

Továbbá a kerámia bevonat keményebb mint maga a lakk, így jobban ellenáll a felületet ért behatásoknak. Ennek a két tulajdonságának köszönhető, hogy kevésbé karcolódik és hosszú távon csillogó, fényes marad az autó kerámia bevonattal kezelt felülete. Különböző bevonatok különböző ideig őrzik meg hidrofobitásukat. És mivel a magas hidrofaobitás felelős a pozitív tulajdonságokért, így fontos, hogy milyen bevonat kerül a felületre.

Az általunk használt kerámia bevonatok tartóssága 2-4 év.

Mi ellen véd a kerámia bevonat?

A kerámia bevonat védelmet nyújt

  • kisebb fizikai sérülések
  • a legtöbb kémiai hatással szemben.

Nagy előnye, hogy rendkívül hidrofób, így a szennyeződések is kevésbé tapadnak megy egy kerámia bevonattal kezelt autó felületén, így a tisztítása is egyszerűbb. Hatékonyabban áll ellen a vegyi hatásoknak mint az autó gyári lakkrétege és keményebb is.

Kevésbé marja meg a madárürülék, fékpor, kátrány, gyanta, bogár, vízkő. Ez persze nem azt jelenti, hogy ez egy sértetlen bevonat, de sokkal jobban bírja a hétköznapok megpróbáltatásait mit a gyári lakk. Sajnos az is hozzá tartozik, hogy a mai autógyártásban nem a régen megszokott 150-200 mikron vastagságú fényezéseket részesítik előnyben, ehelyett 70-90 mikron vastag fényezéssel gördülnek le az új autók a gyártósorokról.  Ezt figyelembe véve szükség van a szakszerű polírozásra és a megfelelő bevonatokra.

Milyen anyagokat használunk?

Csak és kizárólag a Nanolex és az Xpel kerámia bevonatait használjuk. Nanolex oldalról ott van az Sishield, Si3D, Si3D HD és Si3D BC. Xpel részről a Fusiun Plus kerámia bevonatot alkalmazzuk amikor kővédő fóliát is telepítünk egy autóra. A Fusion Plus nem befolyásolja az Xpel fólia garanciaidejét, így mindenféle kompromisszum nélkül használható részlegesen és teljesen fóliázott autókon is.

Mennyi időt vesz igénybe a kerámia bevonat felvitele?

 

Új autó esetében 2-3 nap a kezelés időtartama. Ez nagyban függ az autó méretétől és állapotától is. Szalonautó és szalonautó állapota között is hatalmas eltérés lehet. Egy karcosabb állapotú szalonautó esetében a fényezéskorrekció jóval több időt vesz igénybe mint egy szinte hibátlan autó esetében. Azt szoktuk javasolni, hogy a szállítás miatt felhelyezett fehér védőfóliát ne távolítsák el az autószalonban. Mi megoldjuk, ügyelve a sérülések elkerülésére, így az előkészítés gyorsabb, kíméletesebb és költséghatékonyabb a tulajdonos számára.

 További szolgáltatásaink: KŐVÉDŐ FÓLIA | VÍZLEPERGETŐ SZÉLVÉDŐ BEVONAT

Kerámia bevonat pontos árajánlat kérése

 

Kérjük, add meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot. Fontos információ, hogy a kerámia bevonat applikálásához a felületet elő kell készíteni, a lehető legjobb kötés érdekében. Ezt gyurmázással, polírozással és zsírtalanítással érjük el.

Válassz ki egy lehetőséget

[Total: 9    Average: 3.8/5]